Ez az év is elérkezett. Az első ilyen év… De mit lehetett volna tenni, annyira megijedtünk azon, médiában belebegtetett fenyegetés miatt, hogy idén brutális fűtésszámla várható mindenkinél, hogy elhatároztuk, idén nem utazunk el a síszezonban, pedig a hódeszkázás volt a mindenünk!… Ehelyett felkerestük a futesrendszerek.hu-t, és nem bántuk meg, hogy erre költöttük a pénzt. Ők olyan biztonságos hátteret szolgáltattak erre a télre, hogy végső soron azt mondhatjuk, ezért megérte idén egyszer tényleg kihagyni a síszezont, a megnyugtató és hosszútávú fűtés biztosításáért.

Hát bárki mást is ijedelembe kergettek volna az elszabaduló rezsiárak, a legtöbb dologban még most sem késő a segítségüket kérni! Sőt, szinte semmiben nem az, a partnereik révén mindenki számára kiközvetítenek mindenféle szakembert, bárhogy is változtatnánk meg fűtésrendszerünket otthon, hogy az optimálisabban üzemeljen. Én pusztán csak arra értettem az iménti megfogalmazást, hogy tőlük beszerezhetők különösebb beüzemelést nem is igénylő elektromos árammal működő eszközök is.

Példának okáért, elektromos fűtőpanelek. Vagy mondjuk elektromos hősugárzók. Vannak bőven olyan könnyen kivitelezhető beszerelésű dolgaik, mint még az elektromos fűtőszőnyeg, de a választék mindenképpen óriási. Nem csak megfelelő elektromos fűtőpanelek megtalálása szándékával javaslom tehát őket, megbirkóznak nagyobb feladatokkal, csak hát nyakunkon a hideg idő – van, akiknek nincs már mire várni.

Azonban, pont az derült ki számomra az oldalukról, hogy szó sincs róla, hogy ezek az elektromos megoldások vészmegoldások lennének – sokkal inkább arról van szó, hogy pont ez a jövő. Az egyszerűbb technológiák is, a területen belül. Sőt, tudván, hogy azért a villanyáram még mindig olcsóbb, Magyarországnak pedig van is, lesz is ilyen dolgot előállító atomerőműve, ez már a jelen is, nem csak a jövő. És a jelenben már olyan fejlett technológiákat vehetünk az elektromos fűtőpanelek mellett a futesrendszerek.hu közvetítésével, mint az infrás panelek, amik még költséghatékonyabban üzemelnek!

Ha pedig kíváncsiak vagytok rá, hogy mi volt a mi választásunk: a hőszivattyús megoldás. Ennek a technológiának sokféle típusa van, de akad köztük olyan, ami leginkább a klímák működési elvéhez hasonlítható. Innentől kezdve el tudjátok képzelni talán… Kitöltöttünk egy űrlapot, mert ilyesminek a telepítéséhez igényfelmérést kellett végezniük, de mint mondtam, profik, sok ilyet csináltak már. Ez egy igazán tapasztalt és a korszerű rendszereket alaposan ismerő társaság. Nézzetek szét náluk mindenképp!

Aztán, ha túl leszünk az idei őrületen, már lesz egy tartós és jó megoldásunk a fűtésre, és mehetünk vissza snowboardozni, de ezt a helyzetet nem mertük elszórakozni… Még az is lehet, hogy más szemszögből nézve is jól jártunk vele, hogy valami rávett minket, hogy lépjünk, de ha mégis elhúzódik a válság, mi kibírjuk valahogy!