Egészen félős gyerek voltam. Ezt főleg annak köszönhettem, hogy nagymamám mindig vigyázni akartam rám és teljesen burokban nevelt fel. Akárhányszor elmentünk vásárolni, ő mindig a jólétem felől aggódott. Nem szerettem emiatt sokat kimozdulni a lakásból, az extrém sportok meg még annyira sem vonzottak. Ahogy azonban elkezdtem felnőni és kiköltöztem otthonról, szépen lassan észrevettem a lehetőségek tömkelegét, amiknek idáig tudatában sem voltam.

Elkezdtem gördeszkázni és onnantól kezdve nem volt visszaút. Nem számított, hogy hányszor estem el, vagy éppen összezúztam valamimet, amint meggyógyultam, már mentem is vissza gyakorolni az áhított trükköt. Rengeteg dolgot tanultam ebből az egészből. Az egyik például, hogy nem szabad félni, mivel általában pont a félelem az, ami megakadályoz abban, hogy sikeresen beadj egy trükköt. Ezt pedig az egész életre ki lehet vetíteni.

Az extrém sportok végzése azonban csak egy szelete lehet a szabadidőnknek. Ezek nagyon aktív cselekvések és egy idő után ki tudunk égni tőlük, ezért is örültem, hogy megtaláltam a https://www.nepalitermekek.com/blogs/blog/tibeti-hangtalak címen, a Nepáli Termékek oldalát. Mindig is érdekelt a meditáció és a tibeti kultúra, de valamiért sosem vettem rá magamat, hogy mélyebben belenézzek. A Nepáli Termékek segítségével azonban rájöttem, hogy ez hiányzott az életemből.

A https://www.nepalitermekek.com/blogs/blog/tibeti-hangtalak linkre kattintva egy kellemes kialakítású webshopra léphetünk fel, annak is a blog részére. Szerintem nagyon jó, hogy nem csak termékeket lehet vásárolni egy ilyen oldalon. Ezek a blogos cikkek sokkal személyesebbé teszik a vásárlási élményt, mivel plusz információt kapunk a termékekről, az eladótól első kézből. A fentebb említett https://www.nepalitermekek.com/blogs/blog/tibeti-hangtalak címen egy olyan cikket olvashatunk, ami a hangtálakról szól. Nekem ezek nyerték el leginkább a tetszésemet.

A hangtálak előtt azonban szeretnék még beszélni pár dologról, amit nagyon jónak találtam az oldalon. Az egyik ilyen menüpont a „magamról” részleg volt. Itt megtudhattuk, hogy az oldal alapítója miként került kapcsolatba a buddhista kultúrával. Nagyon inspiráló az egész szöveg és megtudhatunk egy csomó plusz dolgot arról, hogy miként tehetnek hozzá az életünkhöz ezek a tárgyak. Ezen kívül, ha vásárolni szeretnénk, azt is nagyon könnyen meg tudjuk tenni, egyszerűen csak a termékek menüpontra kell kattintanunk, onnan pedig ki tudjuk választani az általunk előnyben részesített kategóriát.

Most pedig térjünk vissza a hangtálakra. A https://www.nepalitermekek.com/blogs/blog/tibeti-hangtalak címen megtudhatunk mindent a hangtálakról. Néha láttam az interneten videókat szerzetesekről, akik ezeket használták, de nem tudtam, hogy konkrétan mi a funkciójuk. Ezen a blogon egy szépen kialakított tájékoztatót kaptam, ami szinte olvastatja magát. A legjobban az nyerte el a tetszésemet, hogy miként lehet egyensúlyba hozni a testet a hangtálak rezgéseinek segítségével. A hangtálakat néha csakra tálaknak is hívják, mivel a testünkben található csakrákat aktiválják.

Nem ez volt az egyetlen dolog, amiről információt kaptam, de ha többet akartok megtudni, akkor ti is látogassátok meg a https://www.nepalitermekek.com/blogs/blog/tibeti-hangtalak címen, a Nepáli Termékek oldalát. A cikk szövege végig fog vezetni titeket azon, hogy hogyan készül egy tibeti hangtál, milyen fajtái vannak és, hogy kik és mire használják. Nagyon sokat hozzátett ez a rövid szöveg ahhoz, hogy tudatosan vegyem meg a magamnak szánt hangtálat. Szerintem nagyon pozitív, hogy ennyire lehet érezni az eladó odaadását és személyes érintettségét. Én már meg is rendeltem a saját hangtálamat és azóta minden meditációmhoz használom.