Gyerekként sosem vonzottak az extrém sportok. Persze szerettem nézni a tévében, ha éppen egy gördeszkás, vagy snowboardos meccs volt, de annyira nem hozott lázba, hogy azt kívánjam bárcsak én is utánuk csinálhatnám ezeket a dolgokat. Ez azonban megváltozott, mikor megkaptam az első deszkámat. Alapból nagyon szerettem vele csak simán közlekedni a városban, viszont mikor először beadtam egy trükköt, tudtam, hogy már nincs többé visszaút.

A legviccesebb dolog számomra mindig az volt a deszkázásban, hogy elképesztő módon tehetségtelen voltam benne. Ez egy komoly tanulási folyamatot indított be, amin keresztül megtapasztalhattam, hogy nem kell tehetségesnek lenni valamiben ahhoz, hogy élvezd. Ezért sosem jutottam el a deszkás hőseim szintjére, de máig nagyon büszke vagyok arra a pár trükkre, amit sikerült megtanulnom. Mostanában már nem űzöm annyit ezt a sportot, de bármikor visszatérhet az életembe.

Persze a deszkázás is egy olyan hobbi, ami sokszor komoly pénzekbe kerül. Az egyetem mellett pedig sajnos nem volt túl sok megtakarításom. Ezért is szerettem volna találni valami munkát. A próbálkozásaim azonban sikertelenek voltak egészen addig, amíg rá nem találtam a Topiwork oldalára. Először nem is gondoltam volna, hogy az interneten fogom megtalálni az álom diákmunkámat, de a Topiwork megmutatta nekem, hogy érdemes haladni a korral.

Már akkor érezni fogjuk, hogy mennyire modern az oldal, mikor először belépünk. Ne képzeljetek hozzá semmi csicsás designt, a Topiwork a letisztultságra és az átláthatóságra fókuszál. Ennek köszönhetően pedig azonnal látni fogjuk azt, ami a legfontosabb, mégpedig a munkahely keresőt. Mit nem adtam volna korábban egy ilyen egyszerű funkcióért, mikor a különböző oldalakat böngésztem munkát keresve.

A keresőt nagyon könnyű használni. Nem kell mást tennünk, mint beírni azt a munkát, amit végezni szeretnénk és már meg is kapjuk az összes hozzátartozó találatot. Tisztában vagyok azonban azzal, hogy nem mindenki tudja azt, hogy milyen munkát akar csinálni. Én is ebben a hajóban eveztem, a Topiwork oldala azonban ránk is gondolt. Mégpedig a kategóriák rendszerével. Itt különböző címszavak alatt fogunk munkatípusokat találni.

Engem mindig is érdekeltek a műszaki munkák és a tanulmányaim is ehhez a területhez kapcsolódtak. Rákattintottam az ehhez tartozó felirathoz és elkezdhettem böngészni a különböző lehetőségeket. Alapból teljesen ledöbbentem azon, hogy mekkora választékkal rendelkeznek. Nem kell azonban attól félni, hogy elvesznénk a sok lehetőség között, mivel különböző szűrőket használhatunk ahhoz, hogy a lehető legjobban a saját igényeink szerint alakítsuk ki a listát.

Ha pedig ez nem lett volna elég, az összes munkához tartozik egy rövid leírás is. Így nem a sötétben kell tapogatóznunk, vagy a szerencsére bíznunk a választásunkat. A leginkább azonban talán azon lepődtem meg, hogy a bérezés is fel van tüntetve. Pedig ez munkakeresés kapcsán nagy tabutéma szokott lenni, amit a munkáltatók mindig az utolsó pillanatra hagynak. Így azonban könnyebb volt objektívan választani.

Nemsokára találtam is néhány olyan állást, amik tetszettek. Jelentkeztem rájuk és nemsokára meg is jött a telefonhívás. Alig hittem el a korábbi hónapok kétségbeesése után, hogy csak ennyi kellett ahhoz, hogy munkát találjak. A Topiwork nagy segítséget nyújtott nekem az egészben és mindig ott voltak mögöttem, ha valami problémám akadt a munkával. Diákként ennél többet pedig nem is kérhetne az ember egy cégtől.