Mindig csodáltam azokat az embereket, akiknek van bátorságuk az extrém sportokhoz, mert nekem sajnos nincs. Valahogy úgy vagyok vele, hogy ha nem muszáj, akkor inkább nem kísérteném a sorsot. Arról nem is beszélve, hogy még soha nem tört el semmim, és szeretném, ha ez így is maradna. Ettől függetlenül vannak olyan extrém sportok, amiket érdekesnek találok. Ilyen például a snowboard, vagy a szörfözés. Viszont amitől egyenesen kiakadok, az a parkour. Tudjátok, amikor magas épületeken ugrálnak, meg másznak fel, le. Iszonyat veszélyesnek tartom.

Ami még úgy megszerettette magát velem, az a rali. De igazából ez is csak azért, mert az egyik barátnőm bátyja, Dani, előszeretettel űzi ezt a sportot. Autóversenyző akart lenni, de ez lett belőle.

Legutóbb, amikor náluk jártam, épp nagy munkában volt. Az autóját csinosítgatta, és épp nagyon dühös volt, mert elveszett a polírozó paszta, amit előző nap vett. Ez pedig ugye arra való, hogy szép fényes és tiszta legyen az autó. Másfelől pedig ez egyfajta kezelőszer, hiszen valamiféle vékony kis védőréteget is nyújt az autó felületén. Eléggé ki volt akadva. Azt mondta, hogy csak azt a fajta polírozó pasztát szokta használni, mert szilikonmentes, német márka, ráadásul prémium, és nagyon jó áron tudta megvenni.

Sajnos nem lett meg, úgyhogy megkért minket, hogy amíg ő dolgozik, addig menjünk fel az olajwebshop.hu oldalára, és rendeljük meg neki a Liqui Moly csiszoló és polírozó pasztát, a 300 grammos kiszerelést.

Fel is mentünk a weboldalra, ami őszintén szólva engem nagyon meglepett. Mármint pozitív értelemben, mert nem nagyon tudnék mondani olyan autókhoz szükséges ápolószert, ami ne lenne megtalálható az oldalon. Elég széles körben árulnak termékeket. Lehet kapni mindenféle olajat, adalékokat, ápolószereket, szűrőket, gyertyákat, de még autóponyvát is. Igazából nagyon jól jött, hogy megismertem ezt az oldalt, mert hamarosan megveszem az első autómat, és így legalább már tudni fogom, hogy hol vásároljak, ha kell valami.

Úgyhogy már csak emiatt is, egy kicsit körülnéztem, hogy mégis miféle cégről van szó. Egy 2011-ben alapított magyar cégről van szó, ami az évek alatt úgy kinőtte magát, hogy Budapesten belül már négy üzlettel is rendelkeznek, ahol szintén lehet vásárolni, akárcsak a webshopon keresztül.

A négy üzlet egymástól távol helyezkedik el, ami szerintem azért jó, mert mindenki ki tudja választani a hozzá legközelebb esőt. Van üzletük a pesti oldalon, a negyedik és tízedik kerületben, illetve a budai oldalon is, a tizenegyedik és harmadik kerületben is.

Az átvételnek is több módja van: személyesen az üzletben, de házhoz szállítás útján is hozzájuthatunk. Illetve még egy díjmentes mód, ha a Mol benzinkútjaira kérjük a megrendelt terméket, ugyanis itt találhatóak az úgynevezett pick-pack pontok. Ennek előnye, hogy gyakorlatilag bármikor átvehető a megrendelt áru, akár az éjszaka folyamán is. Persze természetesen csak azután, miután megérkezett az adott benzinkútra.

Szóval megrendeltük Daninak a polírozó pasztát, kicsit meg is nyugodott, hogy így legalább több mindent meg tud csinálni az autón. Egyébként másnap megtalálta a pasztát a táskájában.