Amikor a testvérem még fiatal volt, ez már jó 10 évvel ezelőtt volt, mindent kipróbált sport terén, amihez csak kedve volt. Fesztiválok alkalmával magasból ugrált, majd raftingolt nyaranta, sziklát mászott, és ha úgy gondolta, elment túrázni, sok száz métert megmászva.

Lételeme az adrenalin, illetve az volt, míg családot nem alapított, ekkor vissza kellett vennie az extrémebb, kihívásokkal telibb sportokból. De megmaradt a magasság, és a gyorsaság szeretete nála. Amely energiákat pedig nem tud a sportban elhasználni azt elhasználja a házuk felújítása és annak környezet barátabbá tételére. Ezért is ahogyan haladtak a felújítással és már az új tető volt a házukon, elhatározta, hogy napelemeket fog felszereltetni.

De hogy milyen tájolásban, és mekkora és milyen napelemeket, azt még maga sem tudta, ezért nagyon bőszen elkezdett informálódni, hogy mégis melyik fajtát válassza. Nem volt könnyű dolga, hiszen laikusként csak annyit tudott, hogy ez a fajta energia teremtés jó környezetnek, és jó számára is, hiszen egyszeri befektetés alapján, rövid időn belül megtérül a napelem ára, és utána kevesebbet, vagy éppen semmit nem fog fizetni közüzemi számla gyanánt. Ez volt a fő gondolata, mely mellett végig kitartott, és nem is volt olyan rossz kezdő gondolat. Hiszen aki nem mozog ebben a szakmában, az csak ezt a két információt tudhatja, mindaddig míg fel nem fedez egy olyan oldalt és egy olyan forgalmazót, aki végig a kiválasztás kezdetétől a felszerelésig végigkíséri a vásárlóját. Egy percre sem engedve el a kezét, hogy biztosan a megfelelő napelemet választja. Ez annyira szimpatikus volt a testvérem számára, hogy órákon át olvasta ezt az oldalt, hogy mi is a napelem kiválasztásának és felmérésének módja. Annyira magával ragadta az egész, hogy alig tudta abbahagyni az információ beszerzését. Hiszen új tudás, impulzus érte ezzel, és csodálkozott, hogy léteznek még ennyire szuper cégek, akik valós információkat juttatnak az érdeklődők tudtára, hogy ezen érdeklődők mindenféle képen leendő megrendelőikké váljanak. A testvéremnek ez a fajta tájékoztatást nagyon is ínyére volt, ő szereti a tárgyilagos kézzel fogható információkat, és itt most meg is kaptam. Kezdve attól, hogy milyen tájolású tetőre érdemes a napelemeket felszerelni, ez a DNY-i, meg is örült, hisz az ő házuk teteje is ilyen tájolású, úgyhogy az első információ máris pozitív megerősítés volt számára, hogy érdemes belevágnia ebbe a projektbe.

Természetesen árajánlatot kért első körben, megadva a házra jellemző, és a fogyasztási adatokat, ami lapján egy elsődleges kalkulációt készítenek, amennyiben ez elfogadásra kerül, akkor a cég szakemberei kiérkeznek, és egy helyszíni felmérést végeznek, hogy pontosabb képet kapjanak, hogy melyik napelem illik oda és milyen teljesítménnyel kell, hogy rendelkezzenek.

Nagyon összetett és nagy szaktudást igénylő műveletek ezek, de a cég nagyszerű szakemberekkel dolgozik, akik számos eddig projektjeiben jól dolgoztak, így most is garantált a jól működő napelem.
A testvérem másról nem is tud azóta beszélni, minthogy milyen jó céget talált, milyen hasznos információkat talált ott, és a kiérkező szakemberek is mennyire tudták a dolgukat. Nem volt számára kérdés, hogy az árajánlatot elfogadja és már csak várnia kell, míg kiérkeznek felszerelni, beüzemelni a napelemeket. A családban már mindenki megkapta a remek cég elérhetőségeit, hogy ha úgy gondoljuk keressük fel őket.