Egy sportcsarnok üzemeltetése nem kevés feladattal jár. Azt mindenki tudja, hogy mi zajlik a nagyobb sportesemények és egyéb rendezvények idején. Ezeket leginkább hétvégén rendezik, így ilyenkor rengeteg munkánk van. A hétköznapok ugyanakkor néha még unalmasnak is tűnnek, mivel ilyenkor főleg edzéseket tartanak nálunk.

Bárminek a megszervezése ugyanakkor sosem egyszerű, ezért én is igyekszem sokszor sporttal levezetni a feszültséget. 2 éve találkoztam ugyanis szakmai körökben egy volt bokszolóval, aki minden héten tart edzéseket amatőröknek. Ez szerintem egy nagyon jó kezdeményezés, mivel a boksz nemcsak a düh levezetésére alkalmas egészséges keretek között, de a megfelelő mozgásigényt is fedezi, valamint önvédelemnek sem utolsó. Éppen ezért most már nőket is igyekeznek megszólítani, akik egyáltalán nem indulnak hátrányból, mivel a megfelelő technikák elsajátítása gyakran sokkal nagyobb előnyhöz segít bennünket, mint az, hogy fizikailag mennyivel vagyunk erősebbek a másiknál.

Vannak viszont időnként olyan feladatok, amelyekkel nehezen birkózunk meg, hiába vagyunk bármennyire is edzettek fizikailag. Ilyen volt például a takarítási feladatok megszervezése a sportcsarnokban. Akkor még nem volt ráállós takarítógépünk, és pont a legnagyobb sárban kellett beengedni a szurkolókat az év meccsére. A takarítóknak ez egy nagyon nehéz nap volt, és tovább is kellett maradniuk. Ezzel senki sem járt jól igazán, ezért világossá vált, hogy nem szabad sajnálnunk a pénzt egy, vagy akár több takarítógép beszerzésére.

Volt egy találkozóm az egyik csapat szponzorának az igazgatójával, aki elmondta nekem, hogy ők már régóta bérelnek takarítógépeket, méghozzá egy megbízható cégtől, és megígérte, hogy e-mailben majd átküldi a titkárnője a linket, ahol megtekinthetem ezeket a gépeket. Hamarosan meg is érkezett: https://greenwaykft.hu/berelheto-gepek/raallos-takaritogepek.

Kíváncsian kattintottam rá a linkre, ami a greenwaykft.hu oldalára irányított, azon belül is az ún. ráállós takarítógépek alkategóriájára. A https://greenwaykft.hu/berelheto-gepek/raallos-takaritogepek tehát jó kiindulási alap volt, de akkor nekem még nem volt konkrét ötletem, hogy mire is van szükségünk pontosan. Így hát szükség volt némi egyeztetésre a takarítókkal is, akik természetesen sokkal otthonosabban mozogtak a témában és jóval hosszabb ideig tanulmányozták keresztbe-kasul a különböző takarítógépek műszaki leírásait. A greenwaykft.hu ugyanis mindenhol feltüntette a legfontosabb adatokat, amelyeket tudni érdemes a készülékeikről.

Végül sikerült kiszemelni a megfelelő eszközöket, így megkezdődhetett a tárgyalás a gépek bérléséről. A megadott elérhetőségek alapján könnyű volt elérni a céget, és rövidesen meg is kaptuk a bérleti szerződés tervezetét. Sokan az árat nézik meg mindig mindenhol elsőként, ami valóban fontos tényező, de az még lényegesebb, hogy tudjuk, hogy mit is tartalmaz a szerződésünk. Nálunk például vannak olyan napok, amikor elő kell készülni egy-egy rendezvényre. Ilyenkor elég nagy pech, ha esetleg meghibásodik a bérelt takarítógépünk, mivel nem érünk rá sem a szerelőre várni, sem új gépet nem tudunk szerezni az esti meccs vagy koncert előtt. A greenwaykft.hu azt mondta, ne aggódjak, mert az ő szervizük mindig a rendelkezésünkre fog állni, adott esetben akár csak órák kérdése a kiszállás a probléma jellegétől és a körülményektől függően. A szervizelési költségeket sem kell külön fizetni, mivel a bérleti díj több részből tevődik össze, tehát ezek is fedezve vannak szükség esetére.

Egyébként meg nem lep meg, hogy a csapat szponzora is a greenwaykft.hu-tól bérel takarítógépeket, mivel ők ismert világmárkákkal is dolgoztak már együtt. Ebből kifolyólag úgy érzem, jó döntést hoztam, és a csarnokunk tisztán tartása most már jóval könnyebb feladat lesz.