Saját bevallás alapján adrenalinfüggőnek mondanám magam, ám amióta megszülettek a gyerekeim, már nem igazán szoktam extrém sportokat űzni. Tisztában vagyok vele, hogy már akkora a felelősségem az irányukba, hogy nem csinálhatok ilyen könnyelmű dolgokat, hiszen már nem csak a saját életemért vagyok felelős, hanem a gyerekeimért is. Manapság, ha extrém sportra gondolok, egészen más dolgok jutnak az eszembe. Nemrég, amikor vízszerelőt kerestem, akkor azt éreztem, hogy találni egy jó szakembert is már önmagában is egy kész extrém sport. Egy ajánlásnak köszönhetően találtam meg a vízszerelés.net-et, aminek hatására beírtam a keresőbe, hogy SOS vízszerelés Budapest. Ugyanis az volt a gyanúm, hogy csőtörésünk van. Az már magában elég megterhelő tud lenni, két gyerekkel meg végképp nem a legjobb móka.

Felhívtam az oldalukon található telefonszámot, és egyeztettem velük, hogy másnap kijöjjenek, mert szerencsére nem volt akkora vészhelyzet, hogy azonnali megoldásra lett volna szükségem. Sajnos éltem már meg olyat, hogy arra ébredtem, hogy elárasztotta a házat a víz. Na ott már elég nagy volt a galiba, és a javítási költségek is igen magasra rúgtak. A weboldalon olvastam, hogy ha valakinél az előbb említetthez hasonló vészhelyzet adódik, akkor egész nap és egész éjjel az ügyfél rendelkezésére állnak, és ki tudnak menni egy – két órán belül. Ez az infót mindenképp elraktároztam, hiszen sose lehet tudni, mikor lesz az embernek szüksége segítségre mondjuk az éjszaka közepén.

Természetesen elzártam a főcsapot azonnal, ahogy felfedeztem, hogy valószínűleg csőtörésünk van, így nem tudott a víznek utánpótlása érkezni. Nagyon reméltem, hogy annak ellenére, hogy nagy jelei nem voltak a csőtörésnek, a mélyben nem keletkezett nagyobb probléma. Szerencsére már nem kell amiatt aggódnunk, hogy ha csőtörésünk lesz, akkor feltúrják az egész házat egy csomó munkát és költséget generálva ezzel. Ugyanis ma már a sok bontás helyett a csőkamerázást használják, ami egy modern eljárás. Ennek segítségével akár fél méteres pontossággal meg lehet állapítani, hogy hol is van a csőtörés helye. Ez nem csak az ügyfélnek, hanem a vízszerelőknek is könnyebb, hiszen ezáltal nekik is kevesebbet kell dolgozniuk.

A vizszereles.net emberei Budapesten és Pest megyén belül bárhova kimennek házhoz. Egy nagyon pontos településlista is van a biztonság kedvéért az oldal alján, ahol teljesen egyértelműen ki van írva, hogy melyek azok a települések, ahova kimennek. Hogy ha nem olyan sürgős az ügy, akkor az előbb említett települések felsorolása alatt van egy hibabejelentő űrlap, ahol pontosan le lehet írni az adatainkat, elérhetőségeinket és azt is, hogy pontosan mi is a probléma. Ez után rá kell kattintani a visszahívást kérek gombra, és várni kell a munkatársak hívását.

Tetszett az oldalon az nagyon, hogy a tevékenységi körükkel kapcsolatban egy elég részletes leírást lehet olvasni magukról a problémákról, illetve a megoldásukról is. Például én is el tudtam olvasni, hogy mi is okozhat csőtörést. Megnyugodtam, mert azt olvastam, hogy nagy többségben nem az ember tehet róla, hanem olyan dolgok miatt fordul elő, ami fölött nincs hatalma. Ez megnyugtatott, mert én is mindjárt azon kezdtem el gondolkodni, hogy mit is csinálhattunk rosszul. Ugyan sokáig az gondoltam, hogy kész extrém sport lesz normális vízszerelő szakembereket találni, ennek ellenére meglehetősen könnyen ment. Az elérhetőségüket eltettem későbbre is, mert nagyon nehéz lelkiismeretes és profi szakembereket találni manapság. A vízszerelés.net munkatársaira azonban az előbbi leírás ráillik.