Végre indul lassan a téli sportok szezonja! Osztrák barátainknál novemberben már működnek a síliftek és jó eséllyel van hó is. Az ő sípálya közeli házukban száll meg minden évben pár napra a baráti társaság és eszünk, iszunk, jókat síelünk egy héten át. Gyönyörű a kilátás és szinte mindig garantált a hóesés novembertől márciusig. Tavaly pedig remek ötlettel is gazdagodtunk a házukban. Ugyanis osztrák barátainknál a fűtést infapanelek biztosítják. Imádtuk a kellemes, semmihez sem fogható meleget, amit az infrapanelek adtak! Alaposan kikérdeztük őket a tapasztalataikról és mivel csupa jót meséltek, el is határoztuk párommal, hogy idén télre mi is átalakítjuk a fűtési rendszerünket. A döntés tehát már megvan, hogy infrapaneleket veszünk inkább, már csak egy jó magyar kivitelező kellett hozzá. Persze Google, az én barátom, már adta is az Infrapanel árak, infrapanel webáruház keresőszavakra, hogy klimaglobal.hu.  

Nagyon tetszett, hogy mennyi mindennel foglalkozik a klimaglobal.hu. Nem csak elektromos fűtési rendszereket kínálnak, de légkondicionáló berendezéseket is értékesítenek. A klímákat pedig be is szerelik, de még az évenkénti tisztítást is megrendelhetjük náluk. Kevesen tudják és még kevesebben tartják be ugyanis, hogy legalább évente egyszer karban kellene tartani és ki kellene fertőtleníttetni a klímát. A klímáknak ugyanis mindig van egy kis nedvesség a belsejükben, ami baktériumok és vírusok fő telephelye. De a felsorolásnál tartottam, hogy mi mindennel foglalkozik a klimaglobal.hu: hőszivattyúkkal, elektromos konvektorokkal és ipari hűtőgépekkel is. Vállalják továbbá helyiségek és intézmények (iskolák, óvodák, idősek otthona) fertőtlenítését. Szerteágazó paletta és az oldalon minden témában a szakértelem sugárzik.

Nekünk persze most az infrapanelek voltak a legérdekesebbek. Az infrapanelek, ahogyan a név is sugallja, infrasugárzást generálnak, ami az útjába eső tárgyakat melegíti fel. Az infravörös tartomány az ember számára láthatatlan hullámhossz, ennek egy részét hősugárzásként érzékeljük. Szuper, igazán korszerű technika, amit főleg a légzőszervi betegségben vagy allergiában szenvedőknek ajánlanak. Mivel ugyanis nem generál a fűtési rendszer légmozgást, így nem kavarja fel a port sem.

Másik nagy előnye, hogy az infrapanelek nem a szoba hasznos területéből vesznek el helyet, mint például a radiátorok, hanem leggyakrabban néhány csavarral a plafonra rögzítik őket. Ennek az az oka, hogy minél nagyobb területet ér a sugárzás, minél több tárgyat melegít fel a panel, annál hatékonyabban fűti a szobát is. Persze, azért figyelni kell az elrendezés során, hogy melyik bútor hova kerül, nehogy rontsunk az infrapanelek fűtési hatékonyságán egy rossz helyre tett magas bútorral például. De ezért is fontos, hogy szakértő mérje fel először a házunkat. Lehet például olyan kizáró tényező, amire mi nem is gondolnánk magunktól. Lehet például rossz a házunk szigetelése. Ilyen esetben nem ajánlott az infarpaneles fűtést választani. Elérhetőek a klimaglobal.hu-n kisebb panelek is, amelyeket igény esetén kiemelt helyekre tehetünk. Mondjuk a kedvenc fotelünk fölé. Kiválaszthatjuk továbbá azt is, hogy a szobánk berendezéséhez melyik dizájn illik leginkább: vannak keret nélküli és fakeretes infrapanelek is a kínálatban. Emellett pedig a megadott szempontok mellett extra garancia valamint kedvezmények is elérhetőek. Érdemes tehát alaposan átolvasni a https://shop.klimaglobal.hu/infrapanel_206 oldalt.

Persze, amikor megláttuk az Infrapanel árak, infrapanel webáruház keresés eredményét, kicsit hátra hőköltünk, nem a legalacsonyabb az ár ugyanis. A klimaglobal.hu azonban arra is kínál megoldást, ha az ár miatt nem vágnánk bele a fűtés átalakításba. Az MFB-nél van pályázati lehetőség a fűtési rendszerek korszerűsítésére is illetve a Budapest Bank kínál online áruhitelt az oldalon. Ha nem sikerülne saját forrásból a fűtési rendszert átalakítani, akkor lehet, hogy valamelyiket igénybe vesszük majd. Persze itt alapos előzetes tájékozódásra mindenképp szükség lesz, hiszen sok az előírás illetve vannak kizáró körülmények is. A Budapest Bank áruhitelének nagy előnye, hogy hétvégén vagy banki nyitvatartási időn kívül is elérhető és csak néhány adatot szükséges megadni a folyamat elindításához.

Ha minden kérdést körbe jártunk, sínen vannak a megfelelő infrapanelek és az anyagi oldala is elindult, akkor az infrapanelos fűtési rendszer kiépítése már akár egy munkanap alatt megtörténhet. Jó lenne, ha idén télre már készen is lenne. Nincs is jobb annál, mint egy havas séta után haza érkezni a jó meleg szobába. Ráadásul az infrapaneles fűtési rendszer wifin keresztül is működik, így a séta végén távolról is bekapcsolhatjuk. Nagyon hightech!