Nagyon szeretem a sportokat, nem vagyok egy különösebben vadóc szerzet, de azért vannak olyan extrémebb dolgok is, amiket szívesen kipróbálok. Voltam már például szörfözni, wakeboardozni, de nagyon tetszett a deszkázásnak minden más egyéb módja is, mint a snowboard vagy a gördeszkázás is. Azt hittem, ezek az igazi extrém sportok. Egészen addig, amíg el nem kezdtem újítani a lakásomat.

Itt bizony nincs két ugyanolyan probléma, mindig beleütközik az ember egy kis finomságba. A kedvencem eddig a fürdőszoba volt. Tudtátok például, hogy létezik olyan megoldás, hogy csempére csempe? Igen, ez pont az, aminek hangzik. Ha lusta vagy leverni a már meglévőt, akkor ráteheted a következő réteget amolyan tapéta formájában. Természetesen én nem így csináltam, csak megbotránkoztam rajta, mikor példát láttam rá az interneten.

Nálam az örök klasszikus színek harmonizálnak az új helyiségben. Imádom a víz színeit, mindig megnyugtat és békében és harmóniában érzem magam benne. Éppen ezért több árnyalatát is felsorakoztattam a fürdőmben. Hogy hogyan? Hát mozaikokkal! Egyszerű fehérhez közeli alapszíneket választottam, talán már-már földszínnek is csúfolhatók a padlólapnak és a csempéknek, semmi extra. Ezt pedig színes kék mozaikokkal dobtam fel, egyszerűen fenomenális lett a végeredmény! Már persze az én szememnek, de végül is az a lényeg. A legújabb trendek szerint minél nagyobb méretű csempéket és járólapot választok, annál menőbb vagyok. Na most mivel kicsi helyiségről van szó, ezért ezt egészen pazarlásnak éreztem volna, na meg baromira macerás munkának a lerakását – ami a földet illeti – ezért a padlólapok hagyományos, “retro” méretűek lettek. Megnéztem hozzá a virtuális valóságban, hogy hogy mutatnának nagyobb darab csempék, de fura volt az összhatás, ezért végül csempéből is a padlólapokhoz hasonló méretűt választottam. Ezt dobta fel zseniális módon a mozaik, amit azóta is imádok.

Persze nem feledkeztem el a tartalékról sem, hiszen ki tudja, meddig gyártják még pontosan ugyanezeket a darabokat és nem akarok pórul járni, hogy szembejön egy csőtörés én meg hoppon maradok csempe nélkül. Úgyhogy mindenből van még egy adag a garázsban. Ti se feledkezzetek meg róla, ha egyszer felújításra adjátok a fejeteket!