Amióta az eszemet tudom, a sport mindig is szerves része volt az életemnek. Fociztam, jártam úszni és kosarazni, de ha ez még mindig nem volt elég, akkor eljártam futni. Csak úgy. A nyaraim arról szóltak, hogy majdnem minden létező vízi sportot kipróbáltam. Imádok SUP-ozni, kajakozni, sárkányhajózni, meg wakeboardozni.

De mivel városi gyerek vagyok, így a végső sportom a BMX-ezés lett. Általában azzal telnek a délutánok és a hétvégék, hogy különböző trükköket tanulunk meg és próbálunk ki, nagyjából a teljes kifulladásig. Ilyenkor nincs nálam táska vagy a telefonon, mert nagyon könnyen kirepülhet a zsebedből az iPhone és akkor ripityára törik.

Már régóta gondolkodom rajta, hogy kellene egy okos óra, hogy tudjam mérni az edzések alatt a teljesítményemet, mert ha ezeket kielemzem, talán jobban tudok majd teljesíteni és fejlődni. Meg persze akkor sem kell a telefonomat magammal hurcolni, ha elmegyek futni.

Egyik nap fel is mentem a bestmarkt.hu oldalára. Innen már rengeteg elektronikai cikket vásároltam, nagyon meg voltam velük elégedve mindig, nagyon nagy a választékok vannak a különböző lategóriákban, nagyon jók a termékleírások, minden info benne van, amit szükséges tudni és a vásárlói vélemények is mindig sokat segítenek a döntésben. Szerencsére tényleg rengeteg az értékelés, jó látni, hogy ennyien szoktak innen vásárolni és nem is lusták, hogy megosszák a tapasztalataikat másokkal.

Tehát elkezdtem böngészni az oldalon és az egészségmegőrzés kategóriájában megtaláltam az aktivitásmérő sportórákat. Mivel egyáltalán nem voltam tisztában a fitnesz óra árakkal , először a rendezés fülnél beállítottam, hogy ár szerint csökkenőben, majd növekvőben lássam a termékeket. Így nagyjából képbe kerülte, hogy mettől-meddig terjednek a fitnesz óra árak.

Nagy komoly kis szerkezetek vannak manapság. A legjobb termékük konkrétan már méri azt is, hogy a test mikor van azon az optimális szinten, mikor mehetsz edzeni és mikor kell pihenned. Méri a stressz szinted és érzékelő fényszórókat használ arra, hogy a tested mennyire veszi fel az oxigént. Az óra akkumulátora, 21 napig bírja, de takarék üzemmódban akár 80 napig is.

Így kezdésként kicsit erősnek találtam magamnak egy ilyen órát, de eljátszottam a gondolattal, hogy egy pár év múlva beszerzek egy ilyen modellt. Miután befejeztem az álmodozást, és nagyjából behatároltam, hogy mire is van szükségem, elkezdtem szűrni a keresésnél a funkciók és tulajdonságok között.

Szerencse, hogy nagyon részletesen lehet keresni az oldalon, mert a bestmarkt.hu készletén több, mint 300 fajta óra található és ember legyen a talpán, aki ezt képes végig lapozni és tisztességesen átolvasni. Egy pár kattintás után, ezt a háromszázas kört le tudtam szűkíteni tizenháromra.

Mindenképp fontos volt, hogy kompatibilis legyen az alma telefonokkal és IOS rendszer fusson rajta. A fitnesz óra árak még ebben a kis körben is igen változóak voltak. Szerettem volna, ha van benne GPS és azt is, ha vízálló lenne, hogy wakeboardozás közben is nyugodtan rajtam lehessen. Mind ezek mellett, egy olyan modellt választottam, amiben van beépített GPS pályaelemzés, sebességmérő, szívritmus és pulzusmérő.

A választottam, egy kicsikét magasabb árkategóriába tartozott, szerettem volna, ha jó minőségű lenne a termék, amit megvásárolok. A Garmin Fenix 5X Plus Aktivitásmérő sportóra, akkumulátor üzemideje akár 20 nap is lehet aktív GPS használat és zenehallgatás mellett. Óriási memóriája van, akár 500 dalt is fel tudok rá tenni, illetve kifejezetten kültéri sportokhoz ajánlják. Több. mint 20 beépített funkcióval és 6 szenzorral rendelkezik. Van benne Bluetooth, Wi-Fi és ANT+ kapcsolatra is lehetőség, így lassan azon gondolkodom, hogy a telefonomra nem is lesz szükségem, mert az órámon is mindent meg lehet csinálni.

Nagyon megvagyok elégedve az új szerzeményemmel, elképesztő milyen részletes elemzéseket küld egy-egy edzés után, azóta még többet járok ki tekerni!