Minden évben eljön a pillanat, amikor meg kellene szervezni az az évi csapatépítőt. Persze ebből mindig egy kisebb vita kerekedik, mert szinte lehetetlen mindenkinek megfelelő lehetőséget találni. Ilyenkor nemes egyszerűséggel az szokott lenni a megoldás, hogy aki nem akar részt venni a megszavazott programon, az egyszerűen csak nem jön el.

Ez persze azért rossz, mert a csapatépítő játékok lényege pont az lenne, hogy mindenki részt vegyen rajta és együtt szórakozzunk. Az ilyen játékok alkalmával sok kellemes, jó emléket lehet szerezni és igazán össze lehet kovácsolni a csapatot. De sajnos nem mindenki szokott ebben benne lenni.

Teljesen érthető, hiszen nem mindenki tudja korából vagy testalkatából adódóan élvezni azokat a feladatokat, amiket mások nagyon is élveznek. Nem várható el mindenkitől, hogy lelkesen csússzon 5 méter magasan a fák között egy kötélen a kalandparkban. Ezért idén a tavalyi kalandparkozásból tanulva valami sokkal egyszerűbb programterven gondolkoztunk.

Nem lehet mindig mindenkinek megfelelni, ez tény. De attól még meg lehet próbálni! Sajnos biztos vagyok benne, hogy mindig lesz olyan ember, aki nem fog eljönni, nem is a program jellegének függvényében, hanem csak mert egyszerűen nem akar velünk lenni. De lehetőleg olyan programot szeretnénk idén találni, amit mindenki kortól és nemtől függetlenül élvezhet.

Az extrém sportok szerelmeseként az én szívem mindig a falmászás, a trambulinozás, a felnőtt játszóház és a kalandparkok felé húz, de sajnos kénytelen vagyok elfogadni, hogy nem élvezné mindenki ezeket a dolgokat.

Mégis izgatottan kezdtem bele a csapatépítő játékok szervezésébe, mert mindenképpen be szerettem volna adni egy olyan tervet, amire szavazhatnak a kollégáim. Úgy érzem, hogyha én nem találok ki semmilyen programot, akkor nincs is jogom panaszkodni, ha valami unalmas helyre megyünk. Meg akartam tenni minden tőlem telhetőt, hogy egy mindenki számára élvezetes tervvel álljak elő, és szerintem sikeresen meg is ugrottam ezt a magam elé állított akadályt, ugyanis végül az én tervezetemet szavazták meg.

Idén a Balatonon lesz a nyári csapatépítő.

Amikor az idei csapatépítőn gondolkoztam, a tavalyi év visszajelzéseit vettem alapul. Akkor sokan azért nem akartak jönni, mert féltek a magasban, vagy mert nem tudták volna teljesíteni a pályát fizikai adottságik miatt. Ezért döntöttem úgy, hogy idén egy kevésbé extrém dolgot tervezek.

Mivel nyáron lesz a csapatépítő, mindenképpen vízi illetve vízparti programokban gondolkoztam. Hogyha természetes vizekről van szó, akkor mindenkinek a két nagy folyónk, illetve a legnagyobb tavunk, a Balaton jut az eszébe. Én az utóbbi mellett döntöttem.

Megnéztem az interneten, hogy milyen kikapcsolódási lehetőségek vannak a Balaton mellett, milyen cégek vannak, akik akár nagyobb létszámú csoportokat is el tudnak szórakoztatni, mert megvannak hozzá az eszközeik illetve kellő tapasztalattal is rendelkeznek.

A csapatépítők sikere ugyanis nagyban függ a szervezés minőségétől. Ezért kerestem egy olyan rendezvényszervező céget, akik némi tapasztalattal már rendelkeznek a csapatépítő játékok terén.

A balatonpro-ra esett a választásom. A honlapukon láttam ugyanis, hogy kifejezetten csapatépítőkkel, illetve nagyobb rendezvényekkel foglalkoznak.

Megnéztem a programajánlatukat és úgy ítéltem meg, hogy ebben senki nem fog kivetnivalót találni. Több vízi sport közül is lehet itt választani. Van lehetőség ugyanis hajókázásra, egy vitorláshajón lehet megcsodálni a Balatont, a környéket. Lehet itt evezni, sárkány hajózni, illetve még SUP deszkák kipróbálására is van lehetőség.

csapatépítő játékok
csapatépítő játékok

Ezek valamivel érdekesebbek, mint a beltéri játékok, vagy a többiek jobb megismerésére szolgáló játékok, amikben általában mindenki teljesen passzívan szokott rszt venni.

Egy kis sport senkinek sem árt, és nagyon tetszik annak a lehetősége, hogy egy forró nyári napot a vízben vagy a víz mellett tölthessünk el. Mint minden szabadtéri program, ez is nagyban függ az időjárástól. Rossz idő esetén fedett teremben lehet játszani a “hagyományos” csapatépítő játékokat. De nekem nagyon tetszik, hogy több vízi sportot is ki lehet próbálni náluk, hogy például SUP felhasználásával versenyeket is szerveznek, hogy akár tarthatunk magunknak kis evezős versenyeket is, ha ahhoz van kedvünk.

Az evezésben például nincsen semmi olyan, ami miatt valaki nem akarna részt venni benne és a SUP használatához is csak egy minimális egyensúlyérzékre van szükség.

Nagxon pozitív visszajelzéseket olvastam a balatonpro csapatáról, születésnapi bulikat is és legény illetve lánybúcsúkat is szerveznek, mindenki jó véleménnyel van róluk.

A tervem nyert, ahogyan sejtettem, senkinek nincsen ellenére a vízpart és az itt kipróbálható sportok. Így a vezetőség el is kezdte megszervezni a csapatépítőnket, aminek a helyszíne ezúttal a Balaton lesz.